Анкета

Има ли значение за вас какво пише на етикета на дадена дреха?

Биография на Пиер Карден

Роден е на 7 юли 1922г.  във Венеция, Италия. Той е френски моден дизайнер на елегантни дамски облекла, както и пионер на висшата мода за мъжки облекла.

Бащата на Карден, богат търговец на вина, желаел той да стане архитект, но синът му още от малък се интересувал от облеклото. Седемнадесетгодишният Карден отива във Виши и сатав шивач в магазин за мъжко облекло. След Втората световна война той се присъединява към модна къща в Париж, където прави дизайна на костюмите за филма на Жан Кокто „Красавицата и звяра”.

При възхода на Кристиан Диор ( 1947-50 ), Карден става един от дизайнерите в стил new look ( 1947 ) и създава своя прочут костюм „bar” с дълга черна пола и жакет.

През 1950г. отваря магазин за костюми и облекла за популюрните парижки балове с маски, но същевременно започва да създава ограничен модни тоалети за мъже и жени. Постепенно си изработва солидна репутация на водещ стилист на мъжкия костюм и открива клонове за производство на аксесоари към мъжкото облекло. През 1959г. първата ready to wear  колекция от дамски облекла, а през следващата година прави такава колекция и за мъже. Неговите дрехи са характерни с елегантността си, свободнтата кройка и разкошни цветове.

В края на 60-те години Карден създава нов стил, наречен Space age look, в който използва винил, шлемове и футуристични форми.

назад ...

Жените са уверени в избора си на дрехи чак след 55

Казват, че животът започва на четиридесет, но не и според чисто ново проучване.

Новото британско изследване показва, че 55 е точната възраст, на която една жена започва да се облича с увереност. Може би е изненадващо, но жените над 55 години са два пъти по-уверени в себе си, в сравнение с жените, които са на 25-30.

Със започването на летния сезон, по-възрастните жени казват, че се чувстват по-уверени да се обличат за сватбени тържества, партита и събирания на открито. Въпреки това, все още има неща, за които те се тревожат, дори ако тоалетът им е идеален.

прочети повече ...

Миранда Кър е новото лице на Wonderbra

Миранда Кър е новото лице на Wonderbra.

Моделът приключи договора си с Victoria’s Secret миналата година, посочвайки тригодишния си син Флин като причина за това.

"Аз усещах, че това ще трябва да се случи, още като се роди синът ми. Като станах майка,  осъзнах, че трябва да променя приоритетите си”, каза тя пред Sydney Morning Herald през април 2013 година. "Просто не съм в състояние да се ангажирам с пълен договор в този момент."

 

прочети повече ...

АРХИВ

Ноември

Октомври

Септември

Юли

Юни

Май

Април

Март

Февуари

Януари

Декември

Ноември

Октомври

Август

Юли

Юни

Май

Април

Март

Февуари

Януари

Декември

Ноември

Октомври

Септември

Август

Юли

Юни

Май

Април

Март

Февуари

Януари

Декември

Ноември

Октомври

Септември

Август

Юли

Юни

Май

Април

Март

Февуари

Януари

Декември

Ноември

Октомври

Септември

Август

Търси в статии