Анкета

Има ли значение за вас какво пише на етикета на дадена дреха?

Китайски дизайнер прави висша мода за кучета

Кой казва, че модата е единствено за хората? Китайски дизайнер създава стилни костюми и елегантни вечерни рокли за кучета, като по този начин превръща любовта към четириногите любимци и висшата мода в приходен бизнес.

Ху Зи, която е учила моден дизайн, е не просто единствената дизайнерка на кучешка мода в Китай, но и най-дълго задържалата се в тази сфера.

Тя отваря ателие в собствения си дом през 2000г. и девет години по-късно продължава да бъде стабилна в бизнеса си.

Шестте кучета на Ху са първите късметлийци, които имат възможност да облекат нейните изделия, които варират от обикновени сака до ръчно изработени сватбени рокли.

Големият интерес от страна на клиенти от Китай и чужбина, принуждават дизайнерката да отвори малка фабрика в предградията на Пекин.

„От съвсем малка обичам да създавам разни неща, майка ми ми купуваше много кукли Барби и аз обичах да им правя различни тоалети и други неща”, казва 27-годишната Ху.

„Когато бях на 10, майка ми ми подари кученце и оттогава започнах да го обличам. Беше много забавно!”

Притежанието на домашни любимци в Китай се е увеличило последните години след като дълго време беше забранено от покойният лидер Мао Зедонг, който е считал това за привилегия единствено на буржоазията. Притежаването на куче като домашен любимец бе легализирано едва преди няколко години.

назад ...

Жените са уверени в избора си на дрехи чак след 55

Казват, че животът започва на четиридесет, но не и според чисто ново проучване.

Новото британско изследване показва, че 55 е точната възраст, на която една жена започва да се облича с увереност. Може би е изненадващо, но жените над 55 години са два пъти по-уверени в себе си, в сравнение с жените, които са на 25-30.

Със започването на летния сезон, по-възрастните жени казват, че се чувстват по-уверени да се обличат за сватбени тържества, партита и събирания на открито. Въпреки това, все още има неща, за които те се тревожат, дори ако тоалетът им е идеален.

прочети повече ...

Миранда Кър е новото лице на Wonderbra

Миранда Кър е новото лице на Wonderbra.

Моделът приключи договора си с Victoria’s Secret миналата година, посочвайки тригодишния си син Флин като причина за това.

"Аз усещах, че това ще трябва да се случи, още като се роди синът ми. Като станах майка,  осъзнах, че трябва да променя приоритетите си”, каза тя пред Sydney Morning Herald през април 2013 година. "Просто не съм в състояние да се ангажирам с пълен договор в този момент."

 

прочети повече ...

АРХИВ

Ноември

Октомври

Септември

Юли

Юни

Май

Април

Март

Февуари

Януари

Декември

Ноември

Октомври

Август

Юли

Юни

Май

Април

Март

Февуари

Януари

Декември

Ноември

Октомври

Септември

Август

Юли

Юни

Май

Април

Март

Февуари

Януари

Декември

Ноември

Октомври

Септември

Август

Юли

Юни

Май

Април

Март

Февуари

Януари

Декември

Ноември

Октомври

Септември

Август

Търси в статии