Анкета

Има ли значение за вас какво пише на етикета на дадена дреха?

Няколко любопитни факти от историята на модата

Модата е с нас открай време. Интересно е да погледнеш назад в историята и да видиш как са се променяли модните тенденции.

Според някои, модата е фриволна, но всъщност тя е отражение на самото общество. Ето няколко любопитни факти, които може би не знаете.

Защо има копчета на ръкавите на саката?
Според информацията, която е останала от миналите векове, самият Наполеон Бонапарт е наредил да започнат да се слагат копчета на ръкавите на съката на войниците, тъй като те имали лошият навик да си бършат носовете с тях ( ръкавите ).

Кога една дреха е винтидж?
Една дреха се нарича винтидж, ако е създадена между 1920 и 1960 г. Дрехите от 60-та година нататък се наричат ретро.

Историята на полата
Полата е втората най-стара дреха в света, след забрадката за слабини. По вермето на Древен Египет, и мъжете и жените са носели поли.

Защо е създадена прашката?
Прашката е създадена в следствиене на това, че кметът на Ню Йорк – ЛаГуардиа (с мандат от 1933 до 1945 г.) бил вбесен от това, че танцьорките в града показват прекалено много плът. Прашката била създадена, за да омилостивят кмета.

Защо са съдадени бермудите?
През 30-те години, на жените в Бермуда било забранено да показват бедрата си на публични места. Затова посетителките и жителките просто удължили шортите си до коляното.

назад ...

Анджелика Хюстън си продава роклите

Актрисата Анджелика Хюстън продава десетки свои рокли, които е носила на червения килим.

62-годишната актриса каза пред популярен моден уебсйат, че е решила да направи пролетно почистване, след като продаде през април имотът си във Венис Бийч, Калифорния, който е делила с покойния си съпруг, скулптора Робърт Греъм.

В момента в сайта Decades.com се продават 32 от роклите й, които са на дизайнери като Versace, Valentino и Zac Posen. Общата стойност на тоалетите е $ 69 750.

прочети повече ...

И гангстерите са чели Vogue

20-те и 30-те години бяха златна ера за Холивуд... и за модните списания.

Стилните дрехи обаче не са били показвани единствено във филмите. Списания като Vogue слагали холивудски звезди на кориците си и пишели за всеки детайл от техните костюми - за радост на феновете.

Модни дизайнери и търговци на дребно се втурвали да копират дизайна на облеклата от най-големите филми на деня.

прочети повече ...

АРХИВ

Декември

Ноември

Октомври

Септември

Август

Търси в статии